Mieszanka na pączki 5 kg
Opis
Składniki: mąka pszenna (84,1%), cukier puder (10%), gluten pszenny, aromat maślany, sól, substancja zagęszczająca E466, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), aromat śmietankowy, emulgator E472e, barwnik: karoteny. Może zawierać nasiona sezamu, mleko, soję, orzechy oraz orzeszki ziemne. |
||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||
Data minimalnej trwałości 12 miesięcy.
|
||||||||||||||||||
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
|
||||||||||||||||||
Masa netto: 5 kg
|
||||||||||||||||||
PRZYGOTOWAĆ NA 1 kg. MIESZANKI: - 50 g drożdży - 170 g margaryny(miękkiej) - 270 ml mleka/230 ml wody - 7 jaj
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Do naczynia wsypać 1 kg mieszanki na pączki, dodać drożdże, margarynę, mleko i jajka. 2. Całość miksować 5-8 minut na średnich obrotach, do uzyskania jednolitej masy. 3. Gotowe ciasto pozostawić na około 15 minut (czas spoczynku). 4. Następnie oprószyć delikatnie mąką i rozwałkować ciasto na grubość 1,5-2 cm, wykrawać krążki szklanką. 5. Uformować pączki, przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do rozrostu, około 40-50 minut. 6. Wyrośnięte pączki smażyć w oleju lub innym tłuszczu (170-190oC) lub we frytkownicy (170-190oC). 7. Usmażone paczki możemy nadziać marmoladą, dżemem lub posypać cukrem pudrem.
|
||||||||||||||||||
POLSKIE MŁYNY Sp. z o.o. ul. Połczyńska 97A 01-303 Warszawa kontakt@polskiemlyny.pl |