Mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego - 6 szt.
Opis
Składniki: cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, kakao w proszku (o obniżonej zawartości tłuszczu), emulgatory (E470a, E471, E472b, E477), syrop glukozowy, białko mleka, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), sól, aromat, czekolada 0,2% (miazga kakaowa, cukier, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyny (z soi), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa).
Może zawierać nasiona sezamu, orzechy oraz orzeszki ziemne
WARTOŚĆ ODZYWCZA w 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna |
1612 kJ/ 380 kcal |
Tłuszcz |
3,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,4 g |
Węglowodany |
82 g |
w tym cukry |
48 g |
Błonnik |
2,2 g |
Białko |
4,8 g |
Sól |
0,60 g |
Data minimalnej trwałości: 12 miesięcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Masa netto: 270 g
Sposób przygotowania:
Dodaj:
-2 jajka
-75 g margaryny
-30ml wody (3 łyżki)
1.Do naczynia wsypać zawartość opakowania, dodać jaja, wodę i miękką margarynę.
2.Całość miksować około 3-4 minut na wysokich obrotach, do uzyskania gładkiej konsystencji.
3.Masę przełożyć do foremki.
4.Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec bez termoobiegu w temperaturze 160-165°C przez 40-50 minut.
5.Ciasto obsypać cukrem pudrem lub polać polewą.
Wyprodukowane przez:
POLSKIE MŁYNY sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa