Mieszanka do wypieku ciasta biszkoptowego- 10 szt.
Opis
Składniki: cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, emulgatory (E470a, E471, E472b, E477), syrop glukozowy, białko mleka, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa).
Może zawierać nasiona sezamu, soję, orzechy oraz orzeszki ziemne
WARTOŚĆ ODZYWCZA w 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna |
1503 kJ/ 354 kcal |
Tłuszcz |
0,6 g |
w tym kwasy |
0,1 g |
Węglowodany |
82 g |
w tym cukry |
43 g |
Błonnik |
0,8 g |
Białko |
4,3 g |
Sól |
0,03 g |
Data minimalnej trwałości 12 miesięcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Masa netto: 400 g
Potrzebujesz:
-4 jaja
-40 ml wody (około 4 łyżki)
Sposób przygotowania:
-Do wysokiego naczynia wsypać zawartość opakowania, dodać jaja i wodę. Całość miksować około 4-7 minut na wysokich obrotach, do uzyskania gładkiej konsystencji.
-Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 24 cm.
-Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec bez termoobiegu w temperaturze 180-190°C przez 35-40 minut.
-Po wystudzeniu dekorować według uznania.
Wyprodukowane przez:
POLSKIE MŁYNY sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa