Mieszanka do wypieku chleba żytnio-pszennego - 6 szt.

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 45,00 zł 45.00
ilość zestaw

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Polskie Młyny
Kod produktu: 6A0E-4214A

Opis

Składniki: mąka żytnia (59,7%), mąka pszenna (25,2%), gluten pszenny, suszony zakwas żytni, mąka ze słodu jęczmiennego, sól, suszone drożdże, emulgator: lecytyny (z rzepaku), środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy

Może zawierać nasiona sezamu, mleko, soję, orzechy oraz orzeszki ziemne

WARTOŚĆ ODZYWCZA  w 100 g produktu

Wartość energetyczna

1433 kJ/ 339 kcal

Tłuszcz

3,0 g

w tym kwasy

tłuszczowe nasycone

0,5 g

Węglowodany

63 g

w tym cukry

2,2 g

Błonnik

5,9 g

Białko

12 g

Sól

1,8 g

Źródło błonnika pokarmowego

Data minimalnej trwałości: 6 miesięcy

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Masa netto: 300 g

Sposób przygotowania:

  1. Do miski wsyp mieszankę i wodę.
  2. Wyrabiaj ciasto mikserem na wolnych obrotach do wymieszania wszystkich składników, a następnie około 5 minut na szybkich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji. Pozostaw ciasto pod przykryciem na 20 minut.
  3. Wyjmij ciasto, uformuj podłużny wałek i włóż do formy. Przykryj i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na około 60 minut do wyrośnięcia (do dwukrotnego zwiększenia objętości). Po 30 minutach wyrastania można delikatnie naciąć wierzch kęsa, co zapobiegnie niekontrolowanemu pęknięciu.
  4. Wstaw formę do gorącego piekarnika (180-200oC) na środkowy poziom i piecz bez termoobiegu przez 40-50 minut. Aby uzyskać odpowiednią wilgotność w piekarniku należy równocześnie wstawić naczynie z gorącą wodą.

 

Wyprodukowane przez:
POLSKIE MŁYNY sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl