Mieszanka do wypieku chleba orkiszowego - 9 szt.

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 49,41 zł 49.41
ilość zestaw

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Polskie Młyny
Kod produktu: 449E-27195

Opis

W ZESTAWIE ZNAJDUJE SIĘ 9 SZTUK!

SKŁAD:

Składniki: mąka orkiszowa (45,2%), mąka żytnia (22,4%), mąka pszenna (22,4%), suszony
zakwas żytni, mąka ze słodu jęczmiennego, gluten pszenny, sól, emulgator: lecytyny (z
rzepaku), środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy.


Może zawierać nasiona sezamu, mleko, soję, orzechy oraz orzeszki ziemne.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA:

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu
Wartość energetyczna 1452 kJ/ 343 kcal
Tłuszcz 3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 63 g
w tym cukry 1,9 g
Błonnik 6,5 g
Białko 13 g
Sól 2,0 g


DATA MINIMALNEJ TRWAŁOŚCI: 6 miesięcy


SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu


MASA NETTO: 500 g


SPOSÓB PRZECHOWYWANIA W PIEKARNIKU I AUTOMACIE


W piekarniku:


1. Do miski wsyp 500 g mieszanki do wypieku chleba i wlej 310 ml wody o temperaturze
pokojowej. Dodaj 7g suchych lub 15g świeżych drożdży.
2. Wyrabiaj ciasto mikserem na wolnych obrotach do wymieszania wszystkich składników, a
następnie około 5 minut na szybkich obrotach, do uzyskania ciasta o gładkiej konsystencji.
Pozostaw ciasto pod przykryciem na 20 minut.
3. Wyjmij ciasto, uformuj podłużny wałek i włóż do wysmarowanej tłuszczem formy o
wymiarach 25x11x7 cm. Przykryj i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na około 60 minut do
wyrośnięcia (do dwukrotnego zwiększenia objętości). Po 30 minutach wyrastania można
delikatnie naciąć wierzch kęsa, zapobiegnie to niekontrolowanemu pęknięciu.
4. Wstaw formę do gorącego piekarnika (200-220 o C) na środkowy poziom i piecz przez 50
minut. Aby uzyskać odpowiednią wilgotność w piekarniku należy równocześnie wstawić
naczynie z gorącą wodą.

W automacie do pieczenia:


1. Do formy automatu wlej 280 ml wody o temperaturze pokojowej.
2. Do wody wsyp 500 g mieszanki i dodaj 7g suchych lub 15 g świeżych drożdży.
3. Uruchom automat do pieczenia w podstawowym programie do wypieku chleba.
4. Po wypieku wyjmij chleb z automatu.


WYPRODUKOWANE PRZEZ:


POLSKIE MŁYNY Sp. z o.o.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl