Mieszanka do wypieku babki piaskowej - 6 szt.
Opis
Składniki: cukier, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), aromat, sól.
Może zawierać nasiona sezamu, mleko, soję, orzechy oraz orzeszki ziemne
WARTOŚĆ ODZYWCZA w 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna |
1578 kJ/ 372 kcal |
Tłuszcz |
0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,2 g |
Węglowodany |
85 g |
w tym cukry |
41 g |
Błonnik |
2,4 g |
Białko |
5,6 g |
Sól |
0,17 g |
Data minimalnej trwałości: 12 miesięcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Masa netto: 290 g
Sposób przygotowania:
Dodaj:
-2 jajka
-90 g margaryny
1.Do naczynia wsypać zawartość opakowania, dodać jaja i miękką margarynę.
2.Całość miksować około 3-4 minut na wysokich obrotach, do uzyskania gładkiej konsystencji.
3.Masę przełożyć do foremki.
4.Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec bez termoobiegu w temperaturze 160-165°C przez 50-60 minut.
5.Ciasto obsypać cukrem pudrem lub polać polewą.
Wyprodukowane przez:
POLSKIE MŁYNY S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa