Mieszanka do smażenia pączków - 10 szt.
Opis
Data minimalnej trwałości 12 miesięcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Masa netto: 300 g
Sposób przygotowania:
Przygotować:15g drożdży, 50g margaryny (miękkiej), 80 ml mleka/wody, 2 jajka
Sposób przygotowania:
1.Do naczynia wsypać zawartość opakowania, dodać drożdże, margarynę, mleko i jajka.
2.Całość miksować 3-6 minut na średnich obrotach, do uzyskania jednolitej masy.
3.Gotowe ciasto pozostawić na około 15 minut (czas spoczynku)
4.Następnie oprószyć delikatnie mąką i rozwałkować ciasto na grubość 1,5-2 cm, wykrawać krążki szklanką.
5.Uformować pączki, przykryć ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu do rozrostu, około 40-50 minut.
6.Wyrośnięte pączki smażyć w oleju lub innym tłuszczu (170-190oC) np. we frytkownicy
7.Usmażone paczki możemy nadziać marmoladą, dżemem lub posypać cukrem pudrem.
Jedno opakowanie wystarczy na 10-12 sztuk.
WARTOŚĆ ODZYWCZA w 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna |
1432 kJ/ 338 kcal |
Tłuszcz |
1,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,4 g |
Węglowodany |
71 g |
w tym cukry |
10 g |
Błonnik |
2,0 g |
Białko |
9,7 g |
Sól |
1,0 g |
Składniki: mąka pszenna (84,1%), cukier puder (10%), gluten pszenny, aromat maślany, sól, substancja zagęszczająca E466, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), aromat śmietankowy, emulgator E472e, barwnik: karoteny.
Może zawierać nasiona sezamu, mleko, soję, orzechy oraz orzeszki ziemne.
Wyprodukowane przez:
POLSKIE MŁYNY sp. z o. o.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa