Ekologiczna mieszanka do domowego wypieku bio chleb słonecznikowy - 9 szt.

SLONECZNIKOWY_DOYPACK BIO.jpg
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 46,00 zł 50,00 zł 46.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Polskie Młyny
Kod produktu: E695-2640A

Opis

Składniki: mąka pszenna* (64%), mąka żytnia* (20%), ziarno słonecznika* (10%) suszony zakwas żytni*, sól, słód pszenny*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika)*

*Składniki pochodzące wyłącznie z upraw ekologicznych

 Może zawierać nasiona sezamu, mleko, soję, orzechy oraz orzeszki ziemne

 

WARTOŚĆ ODZYWCZA  w 100 g produktu

Wartość energetyczna

1537 kJ/ 364 kcal

Tłuszcz

7,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,9 g

Węglowodany

61 g

w tym cukry

1,2 g

Błonnik

4,4 g

Białko

11 g

Sól

1,8 g

 

Źródło błonnika pokarmowego

Data minimalnej trwałości: 6 miesięcy

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Masa netto: 500 g

Sposób przygotowania w piekarniku i automacie

 W piekarniku:

  1. Do głębokiej miski wsyp 500 g mieszanki do wypieku chleba i wlej 300 ml wody o temperaturze pokojowej. Dodaj 7g suchych lub 15g świeżych drożdży.
  2. Wyrabiaj ciasto mikserem na wolnych obrotach do wymieszania wszystkich składników, a następnie około 5 minut na szybkich obrotach, do uzyskania ciasta o jednolitej, gładkiej konsystencji. Pozostaw ciasto pod przykryciem w naczyniu na 20 minut.
  3. Wyjmij ciasto, uformuj podłużny wałek i włóż do wysmarowanej tłuszczem formy (np. o wymiarach 25x11x7 cm). Przykryj i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na około 60 minut do wyrośnięcia (do dwukrotnego zwiększenia objętości). Po 30 minutach wyrastania można delikatnie naciąć wierzch kęsa, zapobiegnie to niekontrolowanemu pęknięciu.
  4. Wstaw formę do gorącego piekarnika (200-220oC) na środkowy poziom i piecz przez 50 minut. Aby uzyskać odpowiednią wilgotność w piekarniku należy równocześnie wstawić naczynie z gorącą wodą.

W automacie do pieczenia:

  1. Do formy automatu wlej 280 ml wody o temperaturze pokojowej.
  2. Do wody wsyp 500 g mieszanki i dodaj 7g suchych lub 15 g świeżych drożdży
  3. Uruchom automat do pieczenia w podstawowym programie do wypieku chleba.
  4. Po wypieku wyjmij chleb z automatu

Wyprodukowane przez:

POLSKIE MŁYNY S.A.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl