Bułeczki pszenne KIDS - 9 szt.
Opis
Składniki: mąka pszenna typ 500 (96%), cukier, sól, gluten pszenny, emulgator: lecytyny (z rzepaku), środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy. Może zawierać nasiona sezamu, mleko, soję, orzechy oraz orzeszki ziemne. |
||||||||||||||||||
|
||||||||||||||||||
Data minimalnej trwałości 2 miesiące |
||||||||||||||||||
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu |
||||||||||||||||||
Masa netto: 500 g |
||||||||||||||||||
Sposób przygotowania:
Wypiek w domowym piekarniku: 1.Do głębokiej miski wsyp 500g mieszanki do wypieku bułeczek i wlej 280 ml wody o temperaturze pokojowej lub 350ml mleka. Dodaj 7 suchych drożdży lub 15g świeżych drożdży. 2.Wyrabiaj ciasto mikserem na wolnych obrotach do wymieszania wszystkich składników, a następnie około 5 minut na szybkich obrotach, do uzyskania ciasta o jednolitej, gładkiej konsystencji. Pozostaw ciasto pod przykryciem w naczyniu na 20 minut. 3.Wyjmij ciasto, uformuj 12-15 szt. bułeczek i połóż je na wysmarowanej tłuszczem blasze. Przykryj i pozostaw bułeczki w ciepłym miejscu na około 60 minut do wyrośnięcia (do dwukrotnego zwiększenia objętości). Wstaw bułeczki do gorącego piekarnika (200-210oC) na środkowy poziom i piecz przez 15-17 minut. Aby uzyskać odpowiednią wilgotność w piekarniku należy równocześnie wstawić naczynie z gorącą wodą. |
||||||||||||||||||
Wyprodukowane przez: POLSKIE MŁYNY Sp. z o.o. ul. Połczyńska 97A 01-303 Warszawa |