Mieszanka do wypieku gofrów - 14 szt.
Opis
Składniki: mąka pszenna, cukier, emulgatory (E471, lecytyny - z rzepaku), substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), aromat, sól.
Może zawierać nasiona sezamu, mleko, soję, orzechy oraz orzeszki ziemne.
WARTOŚĆ ODZYWCZA w 100 g produktu |
|
Wartość energetyczna |
1470 kJ/ 347 kcal |
Tłuszcz |
2,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,6 g |
Węglowodany |
72 g |
w tym cukry |
11 g |
Błonnik |
2,0 g |
Białko |
8,5 g |
Sól |
0,49 g |
Data minimalnej trwałości 12 miesięcy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Masa netto: 300 g
Sposób przygotowania:
Przygotować: 2 jaja, 400 ml mleka, 80 ml oleju
Sposób przygotowania:
1.Żółtka oddzielić od białek i ubić na sztywną pianę (z odrobiną soli).
2.Do naczynia wsypać zawartość opakowania, dodać żółtka, mleko, olej. Całość miksować około
4-5 minut na wysokich obrotach, do uzyskania gładkiej masy. Do masy dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką.
3.Gofry piec w rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor (czas pieczenia zależy od mocy urządzenia).
Mieszanka z opakowania wystarczy na 10-12 sztuk
Wyprodukowane przez:
POLSKIE MŁYNY sp. z o. o.
ul. Połczyńska 97A
01-303 Warszawa