Mieszanka do wypieku chleba pszenno-żytniego chleb baltonowski - 9 szt.

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 39,99 zł 39.99
ilość zestaw

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3.32917
Producent: Polskie Młyny
Kod produktu: 004

Opis

W ZESTAWIE ZNAJDUJE SIĘ 9 SZTUK!

SKŁAD:

Składniki: mąka pszenna typ 750 (67,5%), mąka żytnia typ 720 (22,5%), suszony zakwas żytni, mąka ze słodu jęczmiennego, gluten pszenny, sól, emulgator: lecytyny (z rzepaku), środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy.

Może zawierać nasiona sezamu, mleko, soję, orzechy oraz orzeszki ziemne

WARTOŚĆ ODŻYWCZA:

WARTOŚĆ ODZYWCZA  w 100 g produktu

Wartość energetyczna

1436 kJ/ 339 kcal

Tłuszcz

2,9 g

w tym kwasy

tłuszczowe nasycone

0,5 g

Węglowodany

65 g

w tym cukry

1,2 g

Błonnik

4,7 g

Białko

11 g

Sól

2,0 g

DATA MINIMALNEJ TRWAŁOŚCI: 4 miesięcy

SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

MASA NETTO: 500 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA W PIEKARNIKU I AUTOMACIE

 

W piekarniku:

  1. Do miski wsyp 500 g mieszanki do wypieku chleba i wlej 330 ml wody o temperaturze pokojowej. Dodaj 6g suchych lub 12,5g świeżych drożdży.
  2. Wyrabiaj ciasto mikserem na wolnych obrotach do wymieszania wszystkich składników, a następnie około 5 minut na szybkich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji. Pozostaw ciasto pod przykryciem na 20 minut.
  3. Wyjmij ciasto, uformuj podłużny wałek i włóż do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25x11x7 cm. Przykryj i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na około 60 minut do wyrośnięcia (do dwukrotnego zwiększenia objętości). Po 30 minutach wyrastania można delikatnie naciąć wierzch kęsa, co zapobiegnie niekontrolowanemu pęknięciu.
  4. Wstaw formę do gorącego piekarnika (200-220oC) na środkowy poziom i piecz przez 50 minut. Aby uzyskać odpowiednią wilgotność w piekarniku należy równocześnie wstawić naczynie z gorącą wodą.

W automacie:

  1. Do formy automatu wlej 290 ml wody o temperaturze pokojowej.
  2. Do wody wsyp 500 g mieszanki i dodaj 6g suchych lub 12,5 g świeżych drożdży
  3. Uruchom automat do pieczenia w podstawowym programie do wypieku chleba.
  4. Po wypieku wyjmij chleb z automatu

WYPRODUKOWANE PRZEZ:

POLSKIE MŁYNY sp. z o. o.

Połczyńska 97A

01-303 Warszawa

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl